top of page

Tratten eller Funnel - Kundresan

En marknadsföringsfunnel (på engelska "marketing funnel") är en visuell representation av olika steg i kundresan. Funneln visar hur man tar hand om potentialiska kunder från första kontakten till slutförande av ett köp. Funneln har ofta fyra steg: förvärv, konvertering, befästande och förlängning.

Förvärv: Det här steget handlar om att få människor att hitta och interagera med din verksamhet. Det kan ske genom olika kanaler som annonsering, sökoptimering, sociala medier och inbjudningar från vänner och familj. Målet är att få så många människor som möjligt att komma till din hemsida eller butik.

Konvertering: Det här steget handlar om att få besökarna att göra något som du vill att de ska göra, till exempel att fylla i ett formulär, ladda ner en app eller göra ett köp. Det är viktigt att fokusera på att göra det enkelt och attraktivt för människor att göra det som du vill.

Befästande: Det här steget handlar om att få kunderna att fortsätta att interagera med din verksamhet efter att de har gjort ett köp. Det kan ske genom att skicka ut e-postmeddelanden med erbjudanden och tips, genom att ge bra kundservice eller genom att ge möjlighet till recensioner och betyg.

Förlängning: Det här steget handlar om att få kunderna att göra ytterligare köp eller att rekommendera din verksamhet till andra människor. Det kan ske genom att skicka ut nyhetsbrev med specialerbjudanden, genom att ge lojalitetspoäng eller genom att skapa gemenskap kring din verksamhet.

Genom att följa dessa steg kan du skapa en process för att få människor att interagera med och köpa från din verksamhet.


2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page